Tempe To Phoenix

Situat în județul Maricopa, Phoenix este capitala statului Arizona și este, de asemenea, cel mai mare oraș al statului. Este al cincilea cel mai mare oraș din America și este cea mai mare capitală de stat din întreaga SUA, fiind acasă cu peste 1.6 milioane de oameni. Situat în „Valea Soarelui”, Phoenix are legături strânse cu alte câteva orașe din Arizona. Exemple includ Glendale, Mesa, Chandler, Gilbert, Scottsdale și Tempe. Toate aceste orașe sunt situate în zona metropolitană Phoenix și sunt la doar distanțe scurte distanță de centrul Phoenix. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea de a ajunge la Phoenix din Tempe sau un alt oraș din apropiere, călătoria nu ar trebui să dureze prea mult.

Unde este Tempe în relație cu Phoenix?

Tempe este situat și în județul Maricopa, la fel ca Phoenix. În jurul valorii de 185,000, se estimează că locuiesc în Tempe, care acoperă o suprafață de peste 40 mile pătrate în total. Tempe este clasat ca o „suburbie interioară” a Phoenix, datorită apropierii sale de capitala de stat. Este situat între cartierele din centrul orașului Phoenix și restul din Valea Estului. Tempe este situat la est de Phoenix, la aproximativ 10 miles de districtele „Central City” și Encanto Village.

Tempe este situat chiar la sud de grădina zoologică Phoenix și la o distanță scurtă de sud-est de Aeroportul Internațional Phoenix Sky Harbor. În timp ce majoritatea Phoenixului este situată pe partea de nord a râului Salt, majoritatea Tempe este situată pe partea sudică a râului Salt. În raport cu alte orașe locale, Tempe se află la sud de Scottsdale, la vest de Mesa și la nord-vest de zone precum Gilbert și Chandler, precum și Aeroportul Phoenix-Mesa Gateway.

De la Tempe la Phoenix

Datorită apropierii Tempe și Phoenix, este foarte ușor să călătoriți între aceste două orașe, cu diverse forme de transport public care operează în zonă pentru a face călătoria și mai simplă. Citiți mai departe pentru a afla cum puteți călători de la Tempe la Phoenix și invers.

Mergând de la Tempe la Phoenix cu mașina

Dacă aveți o mașină sau un vehicul închiriat, este foarte ușor să ajungeți de la Tempe la Phoenix. Distanța și durata călătoriei vor depinde de locul exact în fiecare oraș în care călătoriți. Dacă sunteți în partea de nord a orașului Tempe și călătoriți în partea de sud a Phoenixului, călătoria va fi substanțial mai scurtă decât dacă încercați să ajungeți de la sud de Tempe la nord de Phoenix.

În cel mai scurt punct, călătoria poate dura mai puțin de zece minute, în timp ce poate dura până la o jumătate de oră dacă parcurgeți o distanță mai lungă. Cea mai mare parte a zonei este amenajată într-un sistem de grilă, astfel încât să te ocolesti este foarte ușor. Majoritatea călătoriilor de la Tempe la Phoenix vor presupune trecerea peste unul dintre podurile de pe Salt River, urmând fie I-10, fie AZ-143. Dacă alegeți să urmați I-10, puteți să îl urmați în partea de est a Phoenixului sau să continuați pe I-17 pentru a ajunge la destinații din partea de vest a orașului.

De la Tempe la Phoenix cu Taxiul

Un taxi este o opțiune rapidă și ușoară pentru persoanele care trebuie să ajungă la Phoenix din Tempe. Diverse companii de taxi operează în și în jurul zonei Tempe, inclusiv Yellow Cab Arizona, Great Value Taxi Cab și VIP Taxi. Toate aceste taxiuri, precum și șoferii independenți care folosesc servicii precum Uber, vă vor putea ridica din orice locație din Tempe și vă vor duce pe orice stradă sau locație din Phoenix. Călătoria va dura între 10 și 30 minute și poate costa de la aproximativ $ 15 până la $ 40 în funcție de locul exact.

Cum ajungeți din Tempe în Phoenix cu Autobuzul

Multe rute de autobuz diferite operează în și în jurul zonei Phoenix prin metroul Valley. Puteți consulta site-ul de metrou Valley pentru a afla mai multe despre fiecare rută și pentru a calcula itinerariul potrivit pentru călătoria dvs., deoarece fiecare rută are opriri specifice și există multe linii diferite care leagă diferitele părți ale orașului. Este posibil să fiți nevoiți să întâmplați autobuzele o dată sau de două ori pentru a ajunge acolo unde trebuie să fiți, ceea ce duce la o călătorie mai lungă decât dacă ați călătorit cu mașina sau cu taxiul, dar prețurile sunt în general mici, ceea ce face autobuzul un mod ieftin de a ajunge de la Tempe la Phoenix.

Trecere de la Tempe la Phoenix cu Trenul

Sistemul de metrou Valley este unul dintre cele mai bune moduri de a vă deplasa în zona Phoenix și are multiple opriri în Tempe, care leagă cele două orașe. Sistemul de metrou Valley este foarte ușor de utilizat și puteți opri și opri la diferite opriri după cum doriți. Pentru Tempe, unele dintre principalele stații de metrou Valley sunt Veterans Way, Mill Ave, University Dr și Dorsey. De acolo, puteți călători pe sistemul feroviar peste râul Salt și în Phoenix. Sistemul feroviar se oprește chiar de la Aeroportul Internațional Phoenix, dacă căutați să ajungeți la aeroport din Tempe și apoi vă îndreptați spre orașul interior, oprindu-vă în locuri precum 12th St, Jefferson, McDowell pentru Muzeul de artă Phoenix, Encanto pentru Muzeul Heard și Osborn pentru Mall Central Park.