Lucruri De Făcut: Muzeul Deșertului Arizona-Sonora

Indiferent dacă ați plecat din coasta de est, condus pe îndelete din coasta de vest, sau sunteți originar din Tucson, Muzeul deșertului Arizona-Sonora este o experiență obligatorie, în primul rând în aer liber - cu o grădină botanică, muzeu de istorie naturală și Grădină zoologică de talie mondială, pentru ca vizitatorul să se uite - într-un singur loc. Muzeul este principalul punct de atracție turistică din Tucson.

Este posibil să nu se vadă totul într-o singură zi, dar vizitatorii sunt încurajați să petreacă cât mai mult timp pentru a câștiga cel mai mult din vizita lor. Muzeul prezintă afișe semnate de animale vii și plante native din deșertul Sonoran - o zonă care cuprinde o parte din California și Arizona și Baja California și Sonora. Având în vedere că exponatele interioare reprezintă doar aproximativ 15 la sută din muzeu, cel mai bine este să fiți echipat pentru a petrece partea leului a zilei afară; asta înseamnă că este bine să protejați protecția solară, încălțămintea confortabilă și o pălărie sau un echipament de vreme mai rece corespunzător de câteva ori de care veți avea nevoie în Tucson.

Muzeul deșertului Arizona-Sonora este recunoscut la nivel mondial ca model pentru interpretarea și prezentarea inovatoare a plantelor și animalelor autohtone împerecheate în exponate ecologice. Muzeul este considerat unul dintre primele zece parcuri zoologice din lume datorită abordării sale singulare de interpretare a istoriei naturale complete a unei regiuni. Aceasta este o realizare, având în vedere că colecțiile și dimensiunile muzeului sunt mai mici decât multe dintre omologii sale din listă. Nu este privit ca un muzeu tradițional, ci este mai degrabă o combinație de animale, plante, colecții geologice, create pentru a face deșertul Sonoran inteligibil, accesibil pe scară largă și, mai ales, apreciat.

Astăzi, această abordare inovatoare poate fi apreciată luând nota de colecția muzeului: colecția de animale vii conține exemplare 4,892 din specii 242; plantele reprezintă exemplare 56,445 de taxoni 1,100; și exemplarele 16,853 alcătuiesc colecțiile de minerale și fosile. Până la speciile 120 - considerate a fi de interes pentru conservare - pot fi văzute în colecția vie.

1. Istorie: gândire inspirată


Muzeul a fost deschis încă de la Ziua Muncii în 1952, când patru angajați au angajat instalația. Acum, personalul numără peste 100, cu aproximativ docenți 200 și aproape 300 mai mulți voluntari. Într-o zi medie în primăvară, personalul văd unii vizitatori 2,500 și copiii 200 de la școală. Numere de vizită anuală despre 460,000.

William H. Carr a fondat muzeul împreună cu prietenul său și cu primul binefăcător al muzeului, Arthur Pack, editor al Nature Magazine. Carr a fost fondatorul traseelor ​​naturii din statul New York și a muzeelor ​​Bear Mountain Trailside. Acolo, la Muntele Urs, Carr și-a promovat ideile de a colecta animale și plante native cu scopul de a înființa o colecție cu accent regional.

Carr a adus această abordare inovatoare atunci când s-a mutat la Tucson în 1944, unde a găsit „o lipsă brută de cunoștințe [despre deșert] în rândul populației locale, precum și în mintea națională.” S-a împrietenit cu naturaliștii, apoi s-a afiliat cu Comitetul Parcului Județean Pima și aceste relații au ajutat la crearea predecesorului muzeului. La acea vreme, Carr s-a confruntat cu o opoziție semnificativă, deoarece înțelegerea locală a grădinilor zoologice era imaginată ca „ferme de șarpe” de-a lungul autostrăzilor de sud-vest.

Situl original care a fost selectat pentru muzeu se afla în Munții Tucson, 12 mile la vest de Tucson, mult mai departe de Tucson din 1952; drumurile asfaltate nu au fost auzite, iar călătorii au trebuit să treacă peste Gates Pass. Situl a fost în mare parte deșert natural, cu câteva clădiri, cunoscute sub numele de Mountain House, construite inițial de Corpul de conservare civilă. Aceste structuri sunt folosite astăzi ca parte a intrării Muzeului. Acri 98, care constituie muzeul, continuă să fie deținut de județul Pima și este închiriat muzeului, care este guvernat de un consiliu independent al membrilor 24.

2. Colecțiile Muzeului


Colecțiile muzeului sunt principalele mijloace prin care își îndeplinește misiunea de a-i inspira pe oameni să trăiască în armonie cu lumea naturală prin încurajarea unei înțelegeri și a iubirii pentru deșertul Sonoran.

Imprejurimile sale de deșert sunt atuul cel mai remarcabil. Muzeul prezintă 100 acri de deșertul Sonoran aproape neatins.

Experiența externă este sublimă. Experiențele neprevăzute - cum ar fi o ploaie înmuiată de vară, o mulțime de flori sălbatice de pe o colină sau un animal care se întinde pe o potecă, plus formațiuni naturale de rocă - sunt mijloacele cele mai evidente pentru îndeplinirea misiunii muzeului. Există colecții și exponate pentru a-și mări și interpreta mediul natural.

Majoritatea acestor exponate imită habitate naturale și coexistența animalelor, plantelor și geologiei. Fosilile, mineralele, plantele și animalele muzeului sunt native din regiunea deșertului Sonoran și există câteva excepții de la această regulă.

Colecția de animale a muzeului este formată din:

  • 106 mamifere de taxoni 31
  • Păsări 241 din taxoni 72
  • Reptile 361 ale taxonilor 86
  • Amfibieni 122 din taxoni 23
  • Pești 10,700 din taxoni 9
  • Artropode 840 ale taxonilor 78

Zonele de expoziție primară sunt: ​​acvariul Warden, reptile, amfibian și nevertebrat, centrul științelor pământului, Arizona antică, pădurea de munte, iarba deșertului, traseul cu bucle în deșert, viața pe stânci, canionul de pisici, coridorul riparian, pasarelă de aviatie, Viața subterană și Aviary Hummingbird.

Personalul muzeului are grijă de aproximativ 40,000 plante (cu excepția ierburilor din expoziția sa de pășuni), reprezentând speciile 1300. Unele tipuri de plante 1400 sunt disponibile. Aceste tipuri de caracteristici care se găsesc în mod natural în zonă.

Deoarece obiectivul muzeului este de a arăta interrelații, încorporează specimene și concepte geologice în exponate de pe întreg terenul, inclusiv exponate de animale.

De asemenea, are o colecție largă și variată de fosile, minerale și nestemate din deșertul Sonoran, care se ridică la exemplare 14,095, multe dintre ele putând fi văzute la Centrul de Științe ale Pământului. Muzeul prezintă, de asemenea, o colecție de paleontologie vertebrată.

Pe deasupra sunt depozitate colecții de piese vegetale și animale folosite pentru referință, cercetare și interpretare manuală. Muzeul găzduiește, de asemenea, o bibliotecă de referință care se referă în primul rând la deșertul Sonoran. Aceasta reprezintă o colecție de mai mult de abonamente periodice 83, cărți 6,000 și materiale audio-vizuale.

Colecția de animale și plante a muzeului include unele specii amenințate de 20 sau pe cale de dispariție și sute de specii rare. Mai multe fac parte din programele de recuperare. Cooperând cu agențiile federale și de stat, acesta menține un refugiu genetic pentru peștii autohtoni pe cale de dispariție, un șarpe și plante.

Muzeul participă, de asemenea, la programe de recuperare de stat și federale pentru papagalul cu factură groasă, lupul grecesc mexican și amfibienii. Programele sale de reproducție captive au dus la eliberarea unor animale în sălbăticie: printre ele, vulturii de aur și șoimii lui Harris. Reproducerea altor animale captive, cunoscute pentru raritatea lor, înseamnă că acestea pot fi vizualizate, atunci când colectarea din „lumea exterioară” nu ar fi imposibilă sau inadecvată.

Muzeul este conștient de faptul că există un pericol potențial prin succesul unor astfel de muzee, grădini zoologice sau grădini botanice, deoarece unii vizitatori pot deveni greșit asigurați de sănătatea și vitalitatea colecției că devin plini de starea mediilor și speciilor sălbatice. Muzeul încearcă să educe vizitatorii prin expoziție și interpretare - și, de asemenea, încurajându-i să ia în considerare zonele sale sălbatice și neatinse ca parte a colecției sale de contemplat în timpul lor.

3. Conservare și cercetare


De la lansarea muzeului, acesta a căutat să păstreze ecosistemul natural al Regiunii deșertului Sonoran - și să conecteze oamenii la el. Deșertul Sonoran are printre cele mai mari o multitudine de animale și plante care pot fi găsite în orice deșert din lume. De exemplu, deșertul Sonoran este singura zonă în care trăiește cactusul Saguaro, iar precipitațiile și geografiile sale bi-sezoniere variate susțin o serie de păsări, mamifere, amfibieni, artropode și reptile. De-a lungul multor milenii, deșertul Sonoran a fost o forță în spatele oamenilor care trăiesc în pace cu acest peisaj.

Opțiuni pentru mese

Între colecții și exponate, mai multe opțiuni fine vă așteaptă pentru plăcerea dvs. de a lua masa.

Terasele Ironwood este un teren de mâncare, oferind un meniu complet, inclusiv articole pentru copii, care este deschis în fiecare zi.

Printre oferte se numără hamburgerii, specialități precum pieptul de pui marinat cu sos de prune de pară și un sandwich cu friptură Sonoran, plus bucătărie concepută în special pentru copii, pizza aruncată manual și ambalaje.

Cafeneaua Ocatillo? oferă mese fine și este deschis sezonier pentru prânz iarna și primăvara - și pentru cină în acele nopți reci de vară.

Meniul include un platou de hummus, salată de spanac, salată Arizona Cobb, pui de porumb albastru cu semințe de dovleac, somon cu cărbune wok, o paletă vegetariană și multe alte elemente. Se recomandă rezervări.

Phoebe’s Coffee Bar oferă băuturi calde și reci, produse de patiserie, înghețată, sandwich-uri și o mulțime de alte gustări.

Cottonwood oferă băuturi calde și reci și înghețată, iar vizitatorii sunt invitați, de asemenea, să facă picnic în zonă chiar în afara intrării muzeului.

2021 N Kinney Rd, Tucson, AZ 85743, Telefon: 520-883-1380

Înapoi la: Lucruri de făcut în Arizona, cele mai bune lucruri de făcut în Tucson, Arizona