Lucruri De Făcut În California: Munții Santa Monica

Situat la nord de Los Angeles, care se desfășoară de-a lungul coastei, Munții Santa Monica au vedere spre Pacific. Cu vârfurile care ajung peste 3,000 picioare, acest Parc Național conține unele dintre cele mai bune drumeții din sudul Californiei, cu mai mult de 500 mile de trasee. Acoperind peste 153,000 acri de pământ, această zonă expansivă păstrează zone importante de habitat autohton.

Parcul oferă, de asemenea, oportunități culturale, sărbătorind moștenirea culturală a Chumash și a altor culturi autohtone. Cu activități variind de la drumeții și camping, până la ciclism montan, observarea păsărilor și călărie, Munții Santa Monica sunt propriul parc de distracții al naturii.

1. Istorie


Originile Parcului Național Munții Santa Monica datează din 1950 și 1960, când un grup de pionieri au început mișcarea pentru a începe să păstreze spațiile naturale din Los Angeles și din jurul ei. Această mișcare a continuat să crească impuls în zonă, ceea ce a dus la crearea zonei de recreere națională Santa Monica în 1978. În 1980, această viziune a fost extinsă pentru a include atracții specifice prin care să înveți despre Chumash și alte culturi autohtone.

Istoria caracteristicilor geografice ale parcului, însă, datează cu mult înainte de a exista locuitori ai zonei. Lanțul montan a fost format și format de forțe geologice de-a lungul multor mii de ani, când vârfurile au fost create prin coliziunea a două plăci tectonice. Pe măsură ce locuitorii au ajuns în zonă, mai întâi Chumash și Tongva, apoi exploratorii spanioli, ei au modificat și modelat peisajul care poate fi văzut astăzi. Colecțiile care evidențiază relicve și artefacte de la aceste popoare, plante și locuri anterioare sunt afișate om, inclusiv articole arheologice, precum și un herbariu care conține mai mult de exemplare 400 și o colecție de paleontologie cu mai multe exemplare 200.

2. Activitati


Există o mulțime de activități în care să participați la acest Parc Național în expansiune, dincolo de colecțiile istorice. De la simpla plăcere de a picnicking și de a admira flori sălbatice, la acțiunea de pompare a inimii de alpinism și ciclism montan, Munții Santa Monica au ceva de oferit tuturor celor care vizitează. Vremea ușoară din sudul Californiei asigură că parcul este accesibil tot anul pentru a satisface nevoile aventurierilor.

Drumeții

Drumeția este o activitate esențială în parc, cu mai mult de 500 mile de trasee disponibile pentru explorare. De la simpla 1.5 mile Satwiwa Loop Trail la 65mile traseul Backbone (pentru care trebuie să completați o cerere și să solicitați aprobarea), și tot ceea ce este în mijloc, există o potecă pentru fiecare nivel de drumeție din Munții Santa Monica. Unele trasee oferă chiar cascade frumoase sau vederi impresionante la ocean cu gradul 360 drept recompensă pentru cei care ating vârfurile lor înalte.

Camping

Pentru o experiență complet imersivă în parc, există mai multe locuri de campare în care să înființați o casă temporară. Cu locația de coastă, unele zone de tabără oferă sunetul blând al prăbușirii valurilor oceanice, în timp ce altele din parcul expansiv găsesc camperi adânci în canioane luxuriante. Având în vedere starea protejată a zonelor și climatul uscat din sudul Californiei, există anumite reguli și îndrumări pe care trebuie să le respecte camperii, care sunt disponibile pe site-ul parcului. De asemenea, campingul va permite vizitatorilor să vizualizeze mai multe animale sălbatice native din zonă, inclusiv lei de munte.

Alpinism

Munții Santa Monica au devenit un loc popular pentru alpinism în zona Los Angeles. Cu o varietate de formațiuni diferite disponibile, alpinisti de toate nivelurile de calificare vizitează Parcul. Odată cu creșterea vizitatorilor din zonă, Serviciul Parcului Național reglementează zonele de urcare pentru a preveni impactul negativ asupra mediului. Climberii vor dori să revizuiască site-ul Parcului pentru reglementări, recomandări și închideri înainte de a vizita.

3. Ciclism montan


Pentru cei care doresc un alt fel de fior, există trasee pentru biciclete montane în întregul parc, disponibile pentru aventura cu bicicleta. Cu mai mult de două duzini de trasee disponibile, care se află în dificultate, de la începător la avansat, fiecare călăreț va putea găsi un traseu care să se potrivească ritmului și preferințelor sale. Site-ul Parcului oferă o broșură benefică cu informații despre fiecare traseu, precum și reguli și regulamente pentru călători.

Călărie

Nu numai că există sute de kilometri de trasee de drumeție, dar și trasee pentru cai. Călătorii se pot bucura și se pot bucura de mai mult de 500 mile de trasee de călărie. Vizitatorii pot explora singuri pe steed sau chiar pot găsi un prieten pentru o zi la o unitate de închiriere de cai. La fel ca în cazul altor activități, recomandările și regulamentele sunt listate pe site-ul parcului, pentru a permite tuturor călăreților să aibă cea mai plăcută zi.

Mersul câinilor

Caii nu sunt singurele animale domesticite găsite, întrucât mare parte din zona de agrement a Munților Santa Monica este acceptabilă pentru câini. Multe trasee de drumeție și chiar unele terenuri de câmp permit câinilor la fața locului. Proprietarii de câini sunt sfătuiți să fie pregătiți, să verifice site-ul web pentru a identifica zonele care permit câinilor și să fie siguri că își vor ține câinele în pas la pas.

Bird Watching

Pentru cei care caută o zi ceva mai relaxată decât alpinistii și bicicliștii, observarea păsărilor este un alt mod minunat de a experimenta zona de recreere a Munților Santa Monica. Acasă pentru aproape 400 specii de păsări, inclusiv păsări de apă, păsări cântătoare și păsări prădătoare, Parcul este o adevărată păsări. Anotimpurile migrației sunt un moment deosebit de interesant pentru observarea păsărilor în parc, întrucât milioane își fac drum spre și prin zonă. Mai multe capitole locale Audubon organizează în mod regulat plimbări în zonă, care pot fi accesate prin site-ul web al Parcului.

4. Ecosistem și mediu


Acasă în mai mult de specii de plante 1000, precum și sute de specii de animale, Zona de recreere a Munților Santa Monica este un habitat unic și special. Zona conservă una dintre cele mai mari zone ale ecosistemului mediteranean de pe planetă, incluzând comunități naturale distincte 26. Acestea includ bazinele de maree pe malul mării, mlaștinile sărate, deșerturile de coastă, pădurile, savanele și multe altele. Aceste comunități oferă case aproape de specii de animale și plante amenințate sau pe cale de dispariție 50, subliniind importanța acestei zone de conservare. Lanțul montan în sine se întinde pe 46 mile în lungime și 8 mile în lățime, creând o caracteristică geografică substanțială. Cel mai înalt vârf al zonei, Vârful de nisip, turnuri 3,111 picioare peste nivelul mării.

Cu un ecosistem atât de impresionant și important, nu este de mirare că schimbările de mediu au un impact asupra zonei. Parcul este înconjurat de terenuri urbane și agricole, ceea ce duce la pierderea habitatului pentru o mare parte a vieții sălbatice. Speciile invazive de plante și animale non-native au avut, de asemenea, un efect asupra habitatului, distorsionând resursele rare de locuitorii autohtoni. Schimbările de temperatură rezultate în urma schimbărilor climatice au, de asemenea, un impact asupra parcului, speciile sensibile fiind incapabile să se adapteze la creșterea temperaturilor.

Parcul Național și partenerii săi lucrează pentru a studia și pregăti pentru aceste schimbări, precum și pentru a reduce propriul impact asupra mediului, de exemplu, construirea unui centru net pentru vizitatori zero, primul din Serviciul Parcului Național. Alte eforturi includ parteneriatul cu Centrul UCLA La Kretz pentru Conservarea Californiei pentru a monitoriza pârâurile și izvoarele parcului. Cu atât de mulți factori externi, de la schimbările climatice la calitatea aerului, la speciile invazive care amenință ecosistemul, Parcul trebuie să ofere ajutor pentru continuarea protejării zonei. Aceasta necesită educarea vizitatorilor din zonă și amenințările acesteia.

Educația este o cheie pentru a asigura generațiile viitoare să aprecieze și să protejeze aceste zone speciale. Zona de recreere națională a Munților Santa Monica îndeplinește acest obiectiv în mai multe moduri. Participant la programul „Parcuri ca săli de clasă”, parcul oferă excursii gratuite în școli locale și include activități pe bază de curriculum pentru a continua învățarea.

Parcul oferă, de asemenea, programe de formare a cadrelor didactice și participă la programul Teacher-Ranger, care le permite profesorilor să lucreze cu rangerii în timpul verii în parcurile naționale, creând curriculum și învățând copiii despre lumea din jurul lor. Pentru copiii care doresc să se implice în parcuri, programul Junior Ranger le permite să interacționeze mai mult cu parcurile naționale pe care le vizitează, colectând insigne, pini și explorând parcurile din toată țara.

5. Planificați-vă vizita


Cu mai multe capete de traseu și intrări în jurul parcului, vizitatorii vor dori să-și planifice ziua și să-și aranjeze călătoria înainte de sosirea lor. De obicei deschis de la răsărit până la apusul soarelui în fiecare zi, aceste ore vor varia în funcție de anotimpuri, parcul fiind deschis pe tot parcursul anului. Două centre de vizitatori sunt deschise oaspeților, cu ghiduri, exponate, suveniruri și multe altele. De asemenea, sunt disponibile evenimente periodice pentru a crea o vizită mai captivantă și mai interactivă; programul evenimentelor este disponibil pe site-ul web al parcului pentru mai multe informații.

De asemenea, site-ul web furnizează informații de siguranță pentru trasee, cum ar fi animalele care trebuie să fie atentă (cum ar fi căpușele de cătină sau căpușele) și eticheta de traseu pentru fiecare tip de activitate. Acestea includ eliminarea tuturor gunoiului, lăsarea tuturor obiectelor naturale în loc, abținerea de la incendii de construcție și rămânerea pe traseele consacrate. Respectând îndrumările, pregătirea bine și îmbătrânirea în frumusețea zonei naturale vă vor asigura o călătorie minunată și plăcută în zona de agrement națională a Munților Santa Monica.

Înapoi la: Cele mai bune lucruri de făcut în Santa Monica, California

26876 Mulholland Hwy., Calabasas, California 91302, Telefon: 805-370-2301