Lucruri De Făcut În Eureka Springs, Arkansas: Capela Thorncrown

Situată în orașul Eureka Springs, Thorncrown Chapel este o capelă în stil Prairie School, destinată să amintească stilul arhitectului Frank Lloyd Wright. Ca una dintre cele mai apreciate clădiri ale secolului 20th, capela a fost beneficiarul 2006 al Premiului 25 al Institutului American al Arhitecților. Thorncrown Chapel a fost creierul învățătorului școlii autohtone și retras din Pine Bluff, Jim Reed, care a achiziționat un teren în Arizona Ozarks, în 1971, în scopul viitor al construirii unei case de pensionare.

Istorie

Datorită frumuseții sale naturale, popularitatea site-ului a crescut în rândul locuitorilor din zonă, iar Reed a început să distreze vizitatori locali frecventi care caută vederi ale Ozarks din proprietate. Aceste vizite l-au inspirat pe Reed să exploreze ideea construirii unei capele ca o modalitate de a împărtăși site-ul cu comunitatea și, ca atare, s-a întâlnit cu E. Fay Jones, o universitate din Arkansas la Fayetteville, profesor și protejat al renumitului arhitect Frank Lloyd Wright , pentru a discuta despre opțiunile de proiectare.

Inspirația lui Fay pentru designul capelei a fost renumita Sainte Chappelle din Paris, care l-a inspirat să se refere la designul capelei sale „Gotic Ozark”, ca referire la elementele de design gotic al capelei pariziene. Proiectarea sa a solicitat respectarea strictă a conservării resurselor naturale ale șantierului, impunând ca niciun material de construcție să nu poată fi transportat prin pădure de către personal, mai degrabă decât de utilaje. Construcția pentru proiect a început în luna martie a 1979, dar aproape de punctul mediu al proiectului, finanțarea Reed a expirat, forțând lucrările să se oprească. Reed a raportat că a cunoscut o descoperire spirituală la acea vreme, iar la scurt timp după aceea, finanțarea reînnoită a fost asigurată pentru a permite finalizarea proiectului până în iulie a 1980.

În 2013, Compania de energie electrică sud-vestică a propus un proiect de linie electrică care ar fi traversat zona capelei, dar o campanie de activism de bază pentru păstrarea cadrului natural al capelei, susținută de Institutul American de Arhitecți, a dus la retragerea propunerii.

Atracții și evenimente

De la deschiderea sa, capela a atras peste șase milioane de vizitatori. A fost recunoscută ca una dintre cele mai mari lucrări de arhitectură americană din secolul 20th, iar construcția sa a ajutat la propulsarea statutului lui Jones ca unul dintre arhitecții de vârf al generației sale, obținându-i premiul de onoare național 1981 și medalia de aur 1990 de la Institutul American de Arhitecți. Capela a fost plasată pe numeroase liste de realizări arhitecturale de top, inclusiv un clasament la numărul patru pe lista AIA a clădirilor de top ale secolului 20th. În 2006, capela a fost aleasă ca beneficiară a premiului 25 pentru anul AIA. De asemenea, a fost listat în Registrul național al locurilor istorice din 2000, una dintre doar câteva clădiri mai mici de 50 ani pentru a primi desemnarea.

Cu o înălțime de 48 picioare, capela este construită în totalitate din materiale organice, în primul rând materiale indigene din zona de nord-vest a Arkansas-ului, inclusiv lemn provenit din Ozarks. Mai mult de 6,000 metri pătrați de sticlă au fost utilizați pentru a crea ferestrele 425 ale capelei, care înglobează lemnul său în formă de diamant. Deși este conceput pentru a da iluzia de a fi o structură în aer liber, este închis în întregime în sticlă și aer condiționat complet. Design-ul ferestrei deschise a bisericii încorporează schimbarea luminii solare naturale în aspectul sanctuarului, cu reflexe de cruce vizibile în diferite locuri din întreaga capelă, cu unghiuri de schimbare a soarelui. O podea de piatră de pavilion nativă 100 și tonă, înconjurată de un zid de stâncă, continuă impresia capelei care se îmbină în mediul său natural.

Capela este accesibilă de pe autostrada 62 West, cu vedere la Eureka Springs și zona Ozarks. Slujbele obișnuite ale bisericii se desfășoară duminică dimineața, între aprilie și octombrie, cu ore speciale de serviciu oferite în noiembrie și decembrie în tot timpul sezonului de sărbători. Toate serviciile durează o oră și includ un amestec de învățătură bazată pe Biblie și muzică devoțională. În plus față de servicii și evenimente congregaționale, capela este de asemenea deschisă pe tot parcursul anului ca un muzeu de istorie vie, disponibil pentru grupurile de turism. Nu există nicio taxă de admitere pentru tururi, deși sunt încurajate donațiile pentru capelă. Tururile includ o prezentare condusă de docent, care împărtășește povestea designului și construcției capelei și o interpretare de muzică devotivă a unui muzician rezident. Loc de parcare amplu este oferit pentru autovehicule, autobuze și alte servicii de transport turistic.

În plus față de evenimentele speciale ale adunării, capela poate fi închiriată pentru nunți și alte evenimente speciale private. Spațiul sanctuarului poate sta până la oaspeți 100, iar o zonă privată de schimbare permite pregătirea petrecerilor de nuntă. Serviciile ministrului și personalul de sunet și iluminat pot fi oferite la nuntă la cerere și se oferă ajutor pentru localizarea și asigurarea ansamblurilor de muzicieni locali.

12968 Highway 62 West, Eureka Springs, AR 72632, Telefon: 479-253-7401

Mai multe lucruri de făcut în Arkansas, lucruri de făcut în Eureka Springs AR