Lucruri De Făcut În Hawaii: Centru Cultural Polinezian

Situat în Laie, Oahu, Hawaii, Centrul Cultural Polinezian este un parc tematic al muzeului viu, operat de Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Ultimele Zile, simulând cultura și tradițiile satelor polineziene istorice. Istoria interacțiunii dintre Biserica Sfinților din Zilele Ultime și rezidenții polinezieni din insulele Hawaii datează din 1850, când misionarii mormoni au ajuns la ceea ce atunci erau cunoscute lumii occidentale sub numele de Insulele Sandwich.

Istorie

De către 1865, biserica a dezvoltat o plantație 6,000-acre pe insula Oahu, care cuprinde toată orașul actual Laie. Biserica a început un templu la locul din 1915, iar în 1921, liderul Bisericii, David McKay, a conceput ideea de a începe o instituție de învățare superioară la templu. Viziunea lui McKay a ajuns la bun sfârșit în 1955, odată cu deschiderea Colegiului Bisericii din Hawaii, care a fost încorporat ca sucursală a Brigham Young University din 1974.

Ideea unui centru cultural la locul colegiului a fost propusă pentru prima dată de Matthew Cowley, un lider mormon preocupat de pierderea culturilor tradiționale insulare ca urmare a activității Bisericii. De-a lungul 1940-urilor și 1950-urilor, Biserica a ținut tradițional polinezian hukilau festivalurile de pescuit în calitate de colectori de fonduri, care au susținut ideea unui omagiu permanent culturilor native ale insulei. În 1962, McKay a autorizat crearea Centrului Cultural Polinezian, care a fost deschis publicului în octombrie anul următor.

Atracții și exponate permanente

Astăzi, Centrul cuprinde mai mult de 42 acri de pământ în Laie, oferind simulări individuale ale satelor tropicale dedicate diferitelor culturi tradiționale din Insulele Pacificului. De la deschiderea 1963, Centrul a găzduit mai mult de 32 milioane de vizitatori, câștigând o reputație de destinație turistică națională principală ca urmare a aparițiilor promoționale pe Ed Sullivan Show iar la Hollywood Bowl. Deși este o instalație comercială, Centrul este în primul rând angajați de studenți de la Brigham Young University-Hawaii și o parte din profiturile sale sunt alocate programelor de burse de la Universitate.

Centrul este împărțit în secțiuni ale satului care sărbătorește tradițiile culturilor insulei Pacificului și permite vizitatorilor să participe la demonstrații live. Fiecare sat este organizat în jurul structurilor tradiționale de origine și sociale ale culturilor și evidențiază artele și obiceiurile culturale autohtone majore. La Satul Hawaii, demonstrațiile hula învață vizitatorii mișcări de dans de bază în timp ce educă participanții asupra istoriei și patrimoniului formei de artă. De asemenea, sunt evidențiate demonstrații tradiționale de gătit taro și demonstrații de artă hawaiană, cu mostre de feluri de mâncare. Dansul este, de asemenea, un accent central al Satul Tahiti, care prezintă demonstrații muzicale de însoțire tradițională a tobei. Ta nafa drumming este prezentat la Satul Tonga, care permite, de asemenea, vizitatorilor să concureze împotriva sătenilor în jocuri de lafo, un sport asemănător cu aluzia și Tolo aruncare de suliță Satul Samoa educă vizitatorii cu privire la practicile zilnice tradiționale, cum ar fi pornirea focului și crăparea cocosului, cu demonstrații de urcarea în copaci desculți pentru a obține nucă de nucă. Un templu cu șase etaje este punctul central al Satul Fiji, care evidențiază armele și practicile militare tradiționale și Satul Maori permite vizitatorilor să participe la balul poi și tititorea jocuri de stick.

În afară de exponatele satului, vizitatorii se pot îmbarca, de asemenea, la plimbări cu canoe în laguna Centrului, fie ca parte a unor vizite ghidate conduse de ghiduri de călătorie, fie în excursii individuale. O tură navetă gratuită transportă vizitatorii în campusul Universității pentru tururi la Templul Laie și centrul de vizitatori din Laie, iar replici ale structurilor bisericii din secolul 19th, inclusiv o capelă, o casă școlară și o așezare a misiunii, pot fi explorate. Exponate suplimentare sunt dedicate culturii și statuilor celebre din Rapa Nui, mai bine cunoscută sub numele de Insula Paștelui și istoria primelor zile ale misiunilor LDS în Pacific. Artă, îmbrăcăminte și decor cu tematică insulară sunt vândute în diverse magazine din centru, inclusiv Mission Home și Galeria Ukulele Experience.

Programe și evenimente în desfășurare

Un spectacol multicultural nocturn, Ha - Respirația vieții, este oferit contra cost, prezentând cântece și dansuri tradiționale din culturile polineziene. O experiență IMAX, Călătorie hawaiană, vizitează vizitatorii în frumusețea naturală a insulelor, explorând munții zonei, cascade, vulcani și jungle. Un concurs de canoe, Curcubeele din Paradis, este, de asemenea, prezentat pe laguna Centrului în fiecare după-amiază și Voyage of Discovery arată cronici migrațiile antice ale sătenilor hawaieni.

Mai multe opțiuni de evenimente pentru mese sunt oferite vizitatorilor, inclusiv un bufet tradițional Ali? I Lu? Au, cu prezentarea ceremonială a IMU carne de porc gătită într-un cuptor subteran. O serie de alte evenimente speciale sunt găzduite la centru pe tot parcursul anului, inclusiv competiția mondială de dans cu cuțitul focului, festivalul Hula Moanikeala și Festivalul Betelnut din Micronezia. O experiență Haunted Lagoon este oferită în luna octombrie, iar o serie de festivaluri sărbătoresc sărbătoresc sărbătorile tradiționale polineziene și occidentale.

55-370 Kamehameha Hwy, Laie, HI 96762, Telefon: 800-367-7060

Mai multe lucruri de făcut în Hawaii