Lucruri De Făcut În Las Vegas, Nevada: Muzeul Național De Testare Atomică

Situat în Las Vegas, Nevada, Muzeul Național de Testare Atomică este un muzeu național afiliat la Smithsonian, care păstrează istoria dezvoltării, testării și implementării tehnologiei armelor nucleare. Istoria testării cu bombe atomice în zona Nevada datează de la începutul 1950-urilor, odată cu înființarea Sitului de securitate națională Nevada, denumit anterior Nevada Proving Grounds, rezervație operată de Departamentul pentru Energie al Statelor Unite.

Istorie

Situat la aproximativ 65 nord-vest de Las Vegas, situl a fost stabilit în 1951 de-a lungul unei întinderi de 1,360 mile pătrate de teren dezertat nelocuit. De-a lungul 1950-urilor, mai mult de 100 teste privind armele nucleare atmosferice au fost efectuate de către guvernul Statelor Unite pe șantier, începând cu detonarea unei bombe TNT de un kiloton în ianuarie a 1951. De la 1950s la 1990s, regiunea Las Vegas a fost locul activității seismice notabile și a protestelor anti-arme legate de testarea atomică, care a arătat, de asemenea, o legătură crescută între dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer în rândul locuitorilor din zonă. Deoarece norii de ciuperci produși prin detonații puteau fi vizualizați pe aproape 100 mile de site-ul de testare, inclusiv hoteluri din zona Las Vegas, detonările nucleare au devenit atracții turistice majore pe parcursul secolului 20th.

După finalizarea testelor nucleare ale Statelor Unite pe situl Nevada din 1992, Fundația istorică a sitului de testare Nevada a fost creată pentru a păstra istoria științifică și culturală a testărilor atomice din Statele Unite. În 2005, Fundația a deschis Muzeul de Testare Atomică din centrul orașului Las Vegas, ca mijloc de conservare și afișare a colecțiilor de artefacte și de educare a publicului cu privire la testarea armelor nucleare. În 2011, muzeul a fost desemnat ca muzeu național afiliat Smithsonian de către președintele Statelor Unite, Barack Obama, una dintre instituțiile culturale 37 din țară pentru a primi o astfel de denumire. Începând cu 2012, muzeul și-a extins exponatele pentru a include informații despre zona 51 a Forței Aeriene a Statelor Unite ale Americii, care a fost legată de o serie de teorii ale conspirației despre comunicarea extraterestră și obiectele zburătoare neidentificate.

Expozitii permanente

Astăzi, muzeul este deținut și operat de Fundația Istorică a Testului Nevada, adăpostind o colecție de mai mult de artefacte 12,000 legate de istoria testării armelor atomice în Statele Unite. Fiind una dintre cele mai cuprinzătoare colecții de articole legate de istoria nucleară, Muzeul prezintă o varietate de artefacte conectate la site-ul de testare Nevada, Războiul Rece și alte aspecte din istoria tehnologiei armelor nucleare, inclusiv colecții de mai multe fotografii 16,000 , videoclipuri și alte piese multimedia conectate la detonarea testelor. Mai mult de documente și rapoarte științifice și guvernamentale 6,000 cronizează, de asemenea, istoria testărilor nucleare din Statele Unite.

Exponatele permanente ale muzeului includ a Teatrul Ground Zero, care permite vizitatorilor să experimenteze efecte simulate ale unei detonări cu bombe nucleare într-un mediu controlat, cu o replică a turnului punctului de control afișând o numărătoare inversă pentru simularea detonării. O porțiune conservată din zidul Berlinului este afișat pentru semnificația sa până la sfârșitul Războiului Rece și două piese recuperate din World Trade Center epava este folosită pentru a elabora idei de terorism nuclear. Alte exponate cronicizează progresele tehnologice care conduc la dezvoltarea armelor atomice, istoricul testării nucleare subterane și efectele radiațiilor artificiale. Contoarele seismice Geiger sunt afișate, împreună cu ecusoane radio, dispozitive de testare a radiațiilor și artefacte ale indigenilor descoperite de pe site-urile din apropierea zonelor de testare. Sunt prezentate, de asemenea, memorii de cultură pop legate de Războiul Rece, inclusiv exponate pe anunțurile serviciului public „rață și copertă”.

Pe lângă exponatele permanente, o serie de expoziții temporare rotative sunt afișate la muzeu, cu accent pe subiecte legate de diverse aspecte culturale ale armelor nucleare și ale conflictelor militare, de la detalii despre construcția site-ului de testare Nevada până la exponate de artă conectate la 20th conflicte americane de secol. Muzeul operează, de asemenea, o stație de monitorizare a vremii ca parte a rețelei comunitare de monitorizare a mediului, care înregistrează date despre temperatură, vânt și radiații.

Programare și educație continuă

Turneele de grup ale muzeului sunt oferite pentru organizații, inclusiv tururi încorporate în curriculum-uri pentru grupurile de învățământ primar și gimnazial pentru tarife reduse de admitere. Seminarii de educație radiologică sunt oferite studenților mai mari și adulților pe o varietate de subiecte ale științei radiațiilor și sunt oferite pentru vizite în sală sau prezentări la muzeu. Asistența de cercetare este oferită, de asemenea, prin cerere pentru studenți și istorici care lucrează la proiecte legate de istoria și tehnologia nucleară, inclusiv utilizarea colecțiilor bibliotecii muzeului. Pe parcursul anului sunt oferite o varietate de programe publice speciale pentru evenimente, inclusiv o serie lunară de lecturi distincte, a Razboiul Stelelor-Evenimentul poate fi Science With With You și nopți periodice de filme legate de subiecte atomice și science fiction.

755 E Flamingo Rd, Las Vegas, NV 89119, Telefon: 702-794-5151

Mai multe lucruri de făcut în Nevada