Lucruri De Făcut În Madison, Wi: Grădini Botanice Olbrich

Grădinile botanice Olbrich sunt făcute posibile printr-un parteneriat cu divizia de parcuri City of Madison și sunt dedicate conservării și interpretării plantelor native din Midwest-ul american, precum și a celor din pădurile tropicale ale lumii. Grădinile oferă educație și distracție pentru toți vizitatorii. Intrarea în grădina în aer liber este gratuită.

Peste grădinile 20 acoperă parcul 16-acre. În zona Grădinii în aer liber, vizitatorii sunt încurajați să vadă Pavilionul și Grădina Thai; pavilionul a fost un cadou pentru guvernul thailandez al Universității din Wisconsin – Madison și este un pavilion ornat în aer liber, reprezentând pe cele găsite pe terenurile palatului din Thailanda, înconjurat de o grădină. Grădina Sunken este o grădină formală în stil englezesc, care încorporează terase din calcar provenit local, care oferă vizitatorilor un loc unde să stea și să se bucure de piscina reflectantă lungă de 80. Grădina perenă acoperă 2 acri și oferă un aranjament informal de plante perene alese pentru tot timpul anului. Plantele includ bulbi, copaci și arbuști. Grădina Trandafirilor, care se întinde, de asemenea, acri 2, prezintă o varietate de trandafiri printre copacii și ierburile ornamentale și oferă o varietate de fântâni care înconjoară un turn rustic în stil Prairie 30-picior construit din piatră regională. Arhitectura în stil prairie, care se caracterizează prin designuri geometrice simple în armonie cu natura, a fost dezvoltată de Frank Lloyd Wright și este considerată prima formă americană de arhitectură. Trandafirii arbuști evidențiază rasele care prospera în Midwest-ul american și fac grădina plăcută tot timpul anului. O grădină cu ierburi oferă grădini cu atingere și miros, proiectate ca grădini mai mici în zona grădinii cu plante. Conservatorul Bolz angajează vizitatori cu un paradis tropical pe tot parcursul anului. Această piramidă de sticlă de pătrat 10,000 cuprinde o grădină interioară cu peste 650 plante, o cascadă și păsări și fluturi fără zbor. Plantele din conservator sunt native din climele subtropicale, iar favoritele includ orhideele, hibiscul și bromeliile.

Istorie: Michael B. Olbrich, un absolvent 1905 al Universității din Wisconsin – Madison School of Law, a conceput un parc grandios și o grădină de flori în apropiere de malurile lacului Monona încă din 1916. În 1921 această viziune a fost realizată atunci când a achiziționat 3,500 metri pătrați de pământ și a înscris serviciile de proiectare a peisajului OC Simonds, un designer de școală Prairie. Orașul Madison a luat titlul de teren și Fundația Madison Parks a fost creată pentru a strânge fonduri pentru proiectul din 1922. În 1929, când a trecut Michael Olbrich, orașul a votat pentru a numi parcul în onoarea sa. Planurile au progresat de-a lungul anilor și un plan director pentru grădina botanică a fost finalizat în 1935. În 1952, Madison Park Commission a alocat fondurile necesare pentru a începe construcția Grădinilor Parcului Olbrich. Un al doilea plan principal a fost adoptat în 1975, care a inclus planul pentru Marele Gazon. Conservatorul Bolz a fost finalizat în 1991. Un al treilea plan principal a fost dezvoltat în 1993 și la scurt timp, în 1995, 22 acri suplimentari au fost achiziționate pentru extindere. Grădinile au sărbătorit a 50th aniversare în 2002.

Programe și educație în curs: Grădinile Olbrich oferă atât tururi ghidate cât și autoguidate în grup. Personalul expert al grădinii conduce vizite ghidate la grădina interioară din Conservatorul Bolz, precum și excursii în minutul 45 în grădinile în aer liber. Tururile variază sezonier. Deoarece tururile se bazează pe disponibilitatea documentelor, grupurile sunt încurajate să facă rezervări cu cel puțin 2 săptămâni înainte. Grădinile găzduiesc o varietate de clase și ateliere pentru copii, familii și adulți. Înainte de înregistrare este necesară. Plimbările în grădină și în conservator includ Summer Solstice Herb Walk, To To Bee sau Not To Bee Lecture and Walk, și Autumn Trees and Arbust Walk. Evenimente pentru wellness la grădină includ cursuri de hatha yoga, oferite ca un curs săptămânal 6-8, cursuri de tai chi și o clasă de meditație și mișcare familială. Clasele și atelierele pentru adulți variază de la clase de pictură pe perie chinezească, până la ateliere de grădinărit de legume și depanare, la clădirea Grădinărit pentru polenatori. Programarea familiei include Povestea și plimbarea copilului, atelierele de grădinărețe pentru mici vârste pentru copii cu vârsta 2 – 5 și All About Owls pentru copii cu vârste 5 – 8. Există o listă extinsă de programare disponibilă pe site-ul web al Grădinilor Olbrich.

Expoziții din trecut și viitor: GLEAM: Art in a New Light este o expoziție de iluminat exterior. Proiectul de instalare a luminii este deschis în lunile de toamnă, iar vizitatorii pot participa la o prelegere și un tur ghidat sau să ia un atelier de seară, cum ar fi Fotografii de noapte. Seriile de concerte de iarnă și de vară oferă oaspeților muzică live pe Marele Gazon, sau în interior la Evjue Commons. Grădinile sunt, de asemenea, disponibile pentru o varietate de întâlniri și evenimente private, inclusiv nunți.

3330 Atwood Avenue, Madison, WI 53704, Telefon: 608-246-4550

Înapoi la: Cele mai bune lucruri de făcut în Madison, WI