Lucruri De Făcut În Maryland: Goddard Space Flight Center

Centrul de zbor spațial Goddard al NASA este situat în Greenbelt, MD, la doar 30 minute de la Washington, DC Goddard a fost primul centru de zbor spațial al NASA, iar laboratorul de cercetare a fost fondat în 1959. Centrul de vizitatori de la Goddard afișează tehnologiile și navele spațiale care au fost dezvoltate pe site. Exponatele evidențiază activitatea continuă a agenției în științele Pământului și planetare, fizică, inginerie, tehnologie și astrofizică. Reperele includ modele la scară ale telescopului spațial Hubble și ale sistemului de proiecție Science on a Sphere (SOS), care proiectează un videoclip de înaltă rezoluție pe un glob cu diametrul 6-picior, care ilustrează datele de pe Goddard Earth și misiunile științelor planetare. În prezent, există peste kituri 130 SOS instalate în întreaga lume.

Colecție permanentă

Printre exponate permanente suplimentare se numără Neighborhood Earth, care explorează „mărimea” Pământului din perspectiva spațiului, și GLOBE Hall, care încurajează participarea la științele Pământului prin intermediul programului GLOBE al NASA. GLOBE reprezintă o învățare globală și observații pentru a beneficia de mediu și îi invită pe studenți să asiste NASA la colectarea de date la nivel mondial. Solarium este o instalație de artă digitală, care prezintă imagini video ale soarelui NASA și cufundă privitorul într-o „cameră” video care este simultan educativă și inspirată. Centrul de învățare a operațiunilor spațiale îi învață vizitatorilor cum este viața la bordul unei stații spațiale și ce fac sateliții. Un prototip de dimensiuni complete al Lunar Reconnaissance Orbiter îi permite oaspeților să stea pe urmele astronauților care au aterizat pe lună și afișează roci de lună aduse înapoi de Apollo 14. Telescopul spațial James Webb se va lansa în 2018 și este în prezent dezvoltat la Goddard Space Flight Center. Un tur interactiv al misiunii 3-D îi permite oaspeților să vadă cum arată în lumina infraroșu și îi învață despre misiunea telescopului James Webb.

Expozițiile în aer liber includ Grădina Ozonului. Ecranul educă oaspeții cu privire la efectele deteriorării ozonului asupra vieții plantelor și la rolul misiunilor prin satelit în colectarea datelor despre atmosfera Pământului. Rocket Garden and Astrobiology Walk aduce oaspeții în jurul unei expoziții în aer liber despre originile vieții și ale sistemelor noastre solare și afișează o colecție de rachete semnificative din punct de vedere istoric. Elementele expuse în Rocket Garden includ o antenă de satelit cu poziție fixă ​​Cushcraft de la 1980s, o capsulă a navei spațiale Apollo, patru rachete care sună și Thor Delta, un vehicul de lansare a avionului Douglas. Arborele din afara centrului de vizitatori și-a început viața ca o sămânță într-o călătorie pe lună cu Apollo 14 ca parte a proiectului în parteneriat cu Serviciul Forestier din SUA.

Istorie

Inițial Centrul Spațial Beltsville, instalația a devenit Goddard Space Flight Center (GSFC) din 1959 în onoarea Dr. Robert H. Goddard (1882 – 1945), care a construit prima rachetă cu combustibil lichid, începând epoca explorării spațiale. . Goddard a jucat un rol semnificativ în istoria explorării spațiale, a cercetării și a dezvoltării tehnologiei. Angajații centrului au contribuit la Project Mercury, primul program de zbor spațial personalizat din Statele Unite. Centrul a dezvoltat, de asemenea, multe dintre misiunile de cercetare prin satelit fără pilot, inclusiv satelitul Solar Max, lansat în 1980 pentru a investiga rafalele solare, și Telescopul spațial Hubble, lansat în 1990 ca primul telescop optic major care a fost staționat în spațiu. Astăzi, centrul angajează peste contractanți și funcționari publici 10,000 și joacă un rol integral în multe dintre programele NASA de a colecta date de cercetare de pe Pământ și alte planete, inclusiv studierea lunii pentru viitoarele operațiuni cu personal.

Programe și educație în desfășurare

Evenimentele recurente din centrul de zbor includ lansări lunare de rachete model. În prima duminică a fiecărei luni, oaspeții își pot pregăti și aduce propriile rachete de modele și pot folosi pad-ul de lansare din centrul vizitatorilor. Experimentul de duminică este un program o dată pe lună care prezintă dezvoltarea cercetării lui Goddard prin spectacole interactive prietenoase cu familia. Un centru de resurse pentru educatori îi ajută pe profesorii de toate nivelurile să afle despre resursele NASA și cum să le implementeze în clasă. Programele sunt axate pe ajutarea profesorilor să integreze știința, tehnologia și matematica în programele de învățământ. Echipamente precum planetarele portabile, lansatoarele de rachete model și kiturile Science on a Sphere pot fi împrumutate. Exponatele pentru împrumut includ mostre de meteoriți și roci de lună, care pot fi expediate pentru utilizare în clasă în Statele Unite. Pentru adulți, seminarii științifice și colocvii sunt oferite în parteneriat cu organizații externe și includ Seminarii de Inginerie a Sistemelor și Colocviul pentru Știința Informației și Tehnologie.

8800 Greenbelt Rd, Greenbelt, MD 20771, Telefon: 301-286-3978

Mai multe lucruri de făcut în Maryland