Lucruri De Făcut În Montreal, Canada: Planetariul Rio Tinto Alcan

Situat în Montreal, Quebec, Canada, în apropierea Parcului Olimpic al orașului, Planetariul Rio Tinto Alcan este un muzeu și planetariu dedicat oferirii unei abordări inovatoare pentru educația în astronomie. Împreună cu Biodomul din Montreal, Insectariumul Montreal și Grădina Botanică din Montreal, face parte din districtul muzeului Space for Life, cel mai mare consorțiu de muzee de științe naturale din Canada.

Istorie

Planetariul este un succesor al Planetariului Montr al al, care a fost comandat în 1960s ca parte a inițiativelor de revitalizare culturală din centrul primăriei primarului Jean Drapeau. În timpul mandatului său în Piața Chaboillez din centrul Montrealului, planetariul a fost găzduit de peste șase milioane de vizitatori și a creat mai mult decât producțiile originale 250, dar de către 2000-urile timpurii, actualizările la instalație au devenit necesare pentru a reflecta progresele tehnologiei. În loc să reînnoiască instalația existentă, s-a luat decizia mutării muzeului în zona Parcului Olimpic, ca parte a proiectului Space for Life, un efort de consolidare a muzeelor ​​naturale din Montreal într-un singur district. O nouă clădire, proiectată de Cardin + Ramirez et Associ's, a fost comandată să reflecte angajamentul Space for Life pentru dezvoltarea durabilă. Noua instalație planetarium, o clădire certificată LEED Platinum, a fost deschisă oficial în aprilie 2013.

Facilități și exponate

Două teatre de cupole, Teatrul Calea Lactee si Teatrul Haosului, oferă prezentări complementare pe teme ale astronomiei și ale lumii naturale. Vizitatorii pot alege între două seturi de prezentări cu două caracteristici, cu un film în fiecare linie, concentrându-se pe aspecte științifice ale călătoriilor și cercetării în spațiu, iar celelalte spectatoare cufundate în arta cosmosului. Toate prezentările sunt oferite atât în ​​franceză, cât și în engleză.

Filmele se rotesc anual sau bianual, cu favorite precum National Geographic Asteroid: Mission Extreme și Muzeul American de Istorie Naturală Universul închis pe ciclu. Facilitatea produce de asemenea periodic filme originale, inclusiv 2015 aurorelor, care a setat peste 179,000 imagini ale Northern Lights, colectate de personalul planetariului, la comentarii muzicale și educaționale. În decembrie, 2015, Space for Life și Consiliul Național de Film din Canada au semnat un acord pentru a produce o serie de filme științifice originale, iar planetariul sezonului 2017 oferă Kyma, Puterea valurilor este primul rezultat al acestei colaborări.

Pe lângă teatrele sale, planetariul este, de asemenea, acasă pentru o expoziție permanentă, Exo: Căutarea noastră pentru viață în univers. Tematizată în jurul curiozității științifice și al conversațiilor despre originile vieții pe Pământ, marea expoziție multimedia este în întregime digitală. Ecrane tactile mari și tabele interactive de joc oferă oportunității vizitatorilor să afle despre istoria universului, evoluția geologiei și biologiei Pământului și căutarea vieții inteligente în alte părți ale universului. Expoziția conține, de asemenea, cea mai mare colecție de meteoriți din Quebec, cu peste 300 piese expuse.

Câteva lucrări de artă din Planetariul Montr al al original au fost mutate după închiderea acestuia și sunt acum expuse la Rio Tinto Alcan. O statuie care comemorează astronomul polonez Nicolaus Copernicus este o replică a unei lucrări a sculptorului danez Bertel Thorvaldsen. Creat inițial pentru Omul Explorer pavilionul de la Montreal Expo 67, acum se află pe terenurile din afara planetariului, alături de un amplu amplasament de soare creat de artistul olandez Herman J. van der Heide, care a fost un cadou pentru oraș pentru aniversarea a 325thth de către cetățenii din Rotterdam, The Olanda.

O altă lucrare, Lingoul de către sculptorul Montreal Norman Slater, este în prezent împrumutat la instalație și este amplasat în interior. Creată pentru Exposition international de Bruxelles în 1958, piesa este fabricată dintr-un lingou de aluminiu, un material cunoscut pentru versatilitatea sa extrem de reciclabilă. O instalație de artă digitală participativă, Coregrafii pentru oameni și vedete, împodobește fațada clădirii, încurajând vizitatorii să interacționeze cu muzeul cu software de urmărire a mișcărilor care afectează iluminatul instalației.

Complex spațiu pentru viață

Înființat în 2011 ca un succesor al organizației Montreal Natural Musees, complexul Space for Life își propune să reunească muzeele de științe naturale din Montreal într-un proiect durabil și de colaborare care sărbătorește biodiversitatea. Prin exponatele sale și prin eforturile sale de conservare, cercetare și educație, complexul muzeal se străduiește să invite vizitatorii să reimagineze legătura dintre oameni și natură. Extinderile către complex sunt planificate prin 2019, inclusiv un spațiu comun Grande Place care leagă cele patru instituții.

Complexul oferă o varietate de programare educațională, inclusiv excursii școlare din toate facilitățile și tabere de zi tematice pentru vârstele 7-14. Toate instituțiile complexului sunt angajate în cercetarea continuă a biodiversității, cu accent pe conservare, bioinginerie, dezvoltare durabilă și gestionarea ecosistemelor pentru zonele populate.

4801 Pierre-de Coubertin Ave, Montreal, QC H1V 3N4, Canada