Lucruri De Făcut În Newport, Rhode Island: Sinagoga Touro

Nu de multe ori vizitatorii pot păși într-o parte atât de mare și importantă a istoriei. Vizitând Sinagoga Touro din Newport, Rhode Island, permite oaspeților să se oprească în cel mai vechi templu evreiesc din Statele Unite și să afle mai multe despre istoria sa, precum și să vadă cum continuă să trăiască și să inspire oamenii de toate credințele de astăzi. Primii rezidenți evrei din Newport au ajuns la mijlocul 1600-urilor, mulți dintre ei din țara Barbadei.

Istorie

Fiind de origine spaniolă și portugheză, ei au format adunarea inițială pe care au numit-o Nephuse Israel (care se traduce prin Scattered of Israel), care a fost doar a doua adunare de acest fel din SUA. Cimitirul a fost înființat îndeaproape după aceea, sinagoga urmând în 1700s (a fost finalizată în 1763). Acesta a fost dedicat în timpul lui Chanakuh în acel an și a fost considerat o sărbătoare de întreaga regiune, care a participat indiferent de denumirea lor religioasă. Viitorul președinte al Universității Yale chiar a participat! Toura a fost recunoscut ca sit istoric în 1946 și continuă să fie un centru activ de cult.

Expozitii permanente

Expoziție George Washington - În 1790, noul președinte al Statelor Unite a scris o scrisoare scurtă către populația evreiască din Newport, Rhode Island, menită să le asigure că tirania religioasă nu va fi tolerată în noua națiune. În schimb, libertatea religioasă a fost una dintre prioritățile principale ale Președinției sale, asigurându-se că noul guvern nu va restricționa capacitatea nimănui de a-și exersa religia. Această expoziție se concentrează pe acea scrisoare, atât în ​​modul în care a afectat direct congregația, cât și în modul în care acea scrisoare a reverberat de-a lungul veacurilor în modul în care religia este tratată în societatea modernă.

Libertatea religioasă - O explorare suplimentară a problemelor pe care scrisoarea lui George Washington le-a adus, această expoziție se adâncește mai mult în ceea ce înseamnă de fapt libertatea religioasă. Ce anume ar trebui să fie separat de biserică și stat? Ce rol a avut Rhode Island pentru a ajuta libertatea religioasă să se prindă? Expoziția explorează acele idei și multe altele.

Evrei americani timpurii - Una dintre cele mai interesante exponate, zona care se concentrează asupra evreilor în dezvoltarea timpurie a Americii spune istoria cum a fost viața de atunci. Prezintă, de asemenea, cei treisprezece evrei care sunt onorați în Parcul Patriot și care au fost contribuțiile lor. De exemplu, Solomon Bush din Delaware era cel mai înalt ofițer din armata continentală care era evreu. Aaron Lopez din Rhode Island a fost cunoscut ca cel mai de succes comerciant și comerciant Newport din 1700s, precum și unul dintre fondatorii sinagogii. Gershom Seixas din New York a fost primul cleric evreu care s-a născut în Statele Unite. Poveștile lor, și multe altele, sunt prezentate în această expoziție.

Cimitirul evreiesc - Cimitirul situat în apropierea sinagogii Touro a fost dedicat inițial în 1677 și este în prezent al doilea cel mai vechi din țară. Această expoziție se concentrează asupra impactului său asupra istoriei, într-un sens mai literar. La mijlocul 1850-urilor, poetul Henry Wadsworth Longfellow a călătorit în zonă și s-a inspirat din motive, scriind o poezie despre aceasta. Mai târziu, o altă poetă pe nume Emma Lazarus a făcut același lucru. Inspirația cimitirului continuă să trăiască prin cuvintele acelora și ale multor alți poeți și scriitori care s-au inspirat din temei.

Evenimente speciale

În timp ce vizitează sinagoga, vizitatorii sunt bineveniți să participe la servicii. Există totuși câteva lucruri importante de care trebuie să țineți cont. Toate serviciile religioase sunt ținute în noaptea de vineri, precum și sâmbătă dimineața. Ele sunt, de asemenea, oferite în toate sărbătorile evreiești. Serviciile sunt observate în tradiția ortodoxă folosind jurnalul Sephard. Bărbații și femeile trebuie să stea separat în funcție de respectarea ortodoxă, iar vizitatorii sunt așteptați să se îmbrace corespunzător (nu este permisă îmbrăcămintea fără mâneci. A se vedea site-ul pentru așteptări suplimentare despre îmbrăcăminte). În timpul verii (iulie până în septembrie), serviciile în timpul săptămânii pot fi, de asemenea, organizate. Contactați sinagoga pentru informații suplimentare.

Touro organizează evenimente speciale atât pentru membrii congregației, cât și pentru alți invitați evrei. Nuntile, reînnoirea voturilor, mitzvah-urile de bar / bât, numirea bebelușilor și alte evenimente pot fi rezervate contactându-le direct pentru informații suplimentare. Sinagoga este o destinație incredibil de frumoasă și populară pentru orice eveniment special și își rezervă cartea rapid, așa că contactează-le cu date potențiale imediat ce sunt disponibile pentru o șansă mai mare de a-și asigura un loc.

Sinagoga Touro, str. Touro 85, Newport, RI, 02840, Telefon: 401-847-4794

Mai multe lucruri de făcut în Newport, lucruri de făcut în Rhode Island