Lucruri De Făcut În San Jose, California: San Jose Museum Of Quilts And Textiles

San Jose Museum of Quilts and Textiles din California sărbătorește arta, meșteșugul și istoria matlasării și creației textile și este primul muzeu din Statele Unite care se concentrează pe arta fibrei prin expoziții istorice și contemporane.

Istorie

San Joe Museum of Quilts and Textiles din San Jose, California a fost primul muzeu din Statele Unite care a prezentat în mod exclusiv cuverturi și artă textilă. Deschis în 1977 sub denumirea American Museum of Quilts and Arts Related ca față de magazin în Los Altos de către Santa Clara Valley Quilt Association, misiunea muzeului a fost de a evidenția femeile artiste și de a demonstra cum matlasarea și arta textilă au fost un important vehicul artistic și expresie socială pentru femeile din zonă.

Muzeul a devenit un muzeu nonprofit încorporat în 1986 și a creat un consiliu de administrație. După ce multe case temporare au inclus spații de vânzare cu amănuntul închiriate, o casă colonială spaniolă și un centru comercial, Muzeul s-a unit cu Steven Oliver, președintele comisiei de artă modernă din Muzeul din San Francisco, pentru a achiziționa o proprietate istorică de pătrat 13,000, care a fost construită în 1923 . Spațiul a fost renovat în valoare de 1.3 milioane USD și a fost deschis în septembrie 2005 în locația sa actuală permanentă.

Oamenii 18,000 vizitează anual muzeul, care este deschis de miercuri până duminică și oferă intrare gratuită în prima zi de vineri a fiecărei luni în timpul orelor prelungite și plătesc ceea ce poți fi admis în orele deschise obișnuite.

Exponatele

Colecția muzeului este alcătuită din cuverturi 850, articole textile și etnice americane și haine. Multe dintre artefacte au fost dăruite muzeului de la fondatorii muzeului. Exponatele de la muzeu sunt temporare și rotative, proiectate de curatori din artefacte alese din colecția permanentă.

Colecția- Colecția permanentă a Muzeului de mătăsuri și textile din San Jose este alcătuită din mai mult de piese de artă textilă 1,000 și cuverturi din întreaga lume. Curatorii de la muzeu folosesc piese selectate din colecție pentru a crea expoziții. Deși întreaga colecție nu este deschisă publicului, tururile private pot fi rezervate cu înregistrare în avans și taxe. Unul dintre obiectele principale ale muzeului este promovarea rolului pe care artiștii Bay Area l-au avut în industria fibrelor prin intermediul celei de-a doua jumătăți a 20th secol. Colecția este axată pe exploatații din plapumele istorice americane și europene, cuverturile de artă contemporană din colierele din California, arta contemporană, cu fibre purtabile și arta modernă din fibră post 1940.

Programul expoziției FiberSapce- Acest spațiu special de expoziție din muzeu oferă o platformă pentru membrii comunității pentru a-și cura propriile exponate profesionale. Propunerile trebuie depuse la muzeu și toate exponatele trebuie să aibă o temă clară, cu trei sau mai mulți artiști expuse. Cererile de propuneri pot fi găsite și transmise online.

Programul AIR- Programul Artist in reședință permite unui artist să rețină rezidențialul în muzeu pentru o perioadă de trei luni, timp în care i se va acorda un spațiu de studio pentru a lucra și a expune spațiu pentru a prezenta acea lucrare. Artiștii singuri și grupurile de colaborare din zona Golfului sunt binevenite să aplice pentru programul de rezidență.

Oportunități de educație

Muzeul San Jose of Quilts and Textiles găzduiește mai mult de studenți 5000 în fiecare an prin excursii pe teren și excursii în grup comunitare. Tururile includ educația și interacțiunea cu textilele și arta din muzeu. Temele istoriei, științei, mediului și artei și povestirii femeilor sunt câteva dintre modurile în care docentele încorporează resurse pentru învățământul superior.

Tururi de învățământ superior- Aceste tururi sunt ghidate de 40 minute și 20 minute de auto-explorare cu activități de scriere și activități practice când mai mult de 30 persoane sunt incluse în grup. Sunt disponibile excursii specializate, precum și biblioteca de cercetare, la programare.

Tururi școlare- Tururile studenților includ o vizită ghidată de document 45 minute și o activitate de artă textilă în minutul 45 cu învățare prin Standarde de conținut de arte vizuale din California și învățare bazată pe anchetă.

Tururi pentru seniori și adulți- Aceste tururi sunt în total 60 minute, cu 20 minute în care turul este autoguidat. Pentru adulți, există o opțiune manuală de activitate care poate fi adăugată la rezervări și activități de grup opționale. Seniorul va aprecia spațiul accesibil cu handicap complet, cu toate expozițiile găsite la primul etaj al muzeului.

Inchirierea muzeului- Există galerii 3 care pot găzdui până la oaspeți 200, precum și un spațiu pentru evenimente care plasează 48 care este separat de galerii. Aceste spații sunt potrivite pentru prelegeri, recepții ale artiștilor, întâlniri și activități de team building. Mâncarea și băutura sunt permise numai în spațiul evenimentului și nu sunt permise în galerii. Închirierea spațiului în afara orelor de lucru normale necesită un preaviz de 30 zile.

520 S. First Street, San Jose, California, 95113, site-ul web, Telefon: 408-971-0323

Înapoi la: Lucruri de făcut din San Jose, CA