Lucruri De Făcut În Waco, Texas: Monumentul Național Mammoth Din Waco

Monumentul Național Mamutului Waco este un sit paleontologic de renume mondial, care prezintă fosilele mamuților columbieni 24 (Mammuthus columbi), precum și alte mamifere din epoca pleistocenului. Situat în Waco, Texas, se știe că are cea mai mare concentrație de fosile dintr-o singură turmă de mamut, despre care se crede că au murit împreună în timpul unei inundații fulgerătoare în urmă cu mii de ani. Situl include fosile de la mamutii taur și femele și o cămilă care datează de cel puțin 67,000 ani. Gestionat de fundația Waco Mammoth, Monumentul Național Waco Mammoth a devenit parte a Sistemului Parcului Național, după ce o preclamare prezidențială a fost emisă de președintele Barack Obama în 2015.

Istorie

Se știe că mamuții columbieni trăiau încă de acum un milion de ani. Acești mari erbivori au migrat spre sud în America de Nord și s-au instalat în ceea ce este acum zona centrală a Texasului, din cauza peisajelor temperate ale pajiștilor, savanelor și a multor ape. Fosilile găsite la locul respectiv provin dintr-o turmă de mamuți columbieni despre care se crede că au trăit cu aproximativ 68,000 ani în urmă și au murit din cauza faptului că au fost prinși într-un canal adânc în timpul unei viituri fulgerătoare. Corpurile mamutilor au fost apoi acoperite de noroi de la viitoare inundații fulgerătoare în următoarele câteva decenii, care s-au transformat în piatră, păstrând fosilele. Printre fosilele găsite la fața locului se numără un mamut taur, o mamut adultă de sex feminin, doi mamuți tineri, o cămilă și o pisică tânără cu dinți. Vârstele fosilelor au fost determinate de datarea luminescenței folosind luminiscența stimulată optic (OSL), prin care lumina și fotonii sunt folosiți pentru a stabili vârsta solului din jurul oaselor, care la rândul său se corelează cu perioada în care mamutii au pierit.

Descoperire

Site-ul a fost descoperit de Eddie Bufkin și Paul Barron în 1978 în timp ce căutau fosile și capete de săgeți lângă râul Bosque. După ce a găsit un os mare, care a fost identificat de Muzeul Strecker ca fiind un mamut columbian, s-a organizat o săpătură formală la fața locului, iar fosilele de la mamutii 16 au fost găsite între 1978 și 1990. Locul unde s-au găsit fosilele originale a fost închis publicului până la 2009, când a fost construit un adăpost protector pentru locație și oase și apoi a fost deschis pentru ca publicul să se bucure. Astăzi, Monumentul Național Waco Mammoth este înconjurat de 100 acri de frumoase parcuri naturale de-a lungul râului Bosque.

Educaţie

Monumentul național Mammoth Waco oferă o varietate de programe și experiențe educaționale pentru toate vârstele și grupurile. Toate activitățile educaționale sunt aliniate programului de cunoștințe și abilități esențiale din Texas (TEKS) și mai multe programe suplimentare sunt oferite pentru a îmbunătăți experiențele educaționale. Programele complementare includ Fossil Fun, unde participanții pot trece prin pietrișul bogat în fosile pentru a găsi comori; și Clasa Big Dig, unde vizitatorii învață cum să săpe fosilele din epoca de gheață replicată conduse de experți. Alte programe includ Mobile Digs unde elevii „excava” artefacte, oase și specimene geologice folosind instrumente și tehnici științifice adecvate și Mighty Molars unde elevii studiază o varietate de dinți de animale pentru a identifica dietele specializate ale animalelor din epoca de gheață.

Informații pentru vizitatori

Monumentul național Waco Mammoth este situat la 6220 Steinbeck Bend Road din Waco, Texas și este deschis publicului de luni până duminică de la 9: 00 am până la 5: 00 pm pe tot parcursul anului. Monumentul are un centru de întâmpinare unde vizitatorii își pot începe vizita în parc și oferă tururi ghidate de o oră la fiecare 30 minute. Tururile sunt conduse de doctori și voluntari cunoscuți și vizitează adăpostul Dig, unde fosilele mamut sunt încă în poziția lor inițială, precum și explorează Epoca de Gheață, cum au fost găsite fosilele și importanța sitului. Atracțiile din apropiere pentru a fi vizitate după ce te-ai bucurat de monumentul național Wamm Mammoth includ Complexul Muzeal Mayborn al Universității Baylor, Parcul Cameron și Lacul Waco.

Înapoi la: Lucruri de făcut în Texas, Lucruri de făcut în Waco

6220 Steinbeck Bend Dr, Waco, TX 76708, Telefon: 254-750-7946