Tipping In Europe

Muncitorii europeni de servicii beneficiază în general de salarii decente, astfel încât bascularea nu este la fel de necesară în țările europene decât în ​​Statele Unite, unde tippingul a devenit oarecum o cerință nerostită. În anumite țări europene, bascularea este chiar considerată excesivă.

Cu toate acestea, sunteți liber să sfătuiți ori de câte ori vă simțiți extrem de mulțumiți de un serviciu. Spectacolul recunoștinței este încă foarte apreciat. Valoarea până la vârf și sectoarele de servicii specifice pentru care este obișnuită tippingul pot varia în funcție de țară, dar modelele generale, după cum se precizează mai jos, nu sunt greu de urmat.

Locuri de luat masa și băuturi

Unele restaurante și alte unități de luat masa includ deja o taxă de serviciu în factura dvs., așa că este posibil să doriți să o luați în considerare înainte de a face bacșiș.

cafenele - Orice loc de luat masa fără serviciu de masă nu mai este în general înclinat. Cu toate acestea, există unele locuri care au borcane cu basculantă sau ceva similar pe ghișee. Oamenii vor pune în general orice schimbare liberă pe care o au în aceste borcane. Dar, din nou, dăruirea nu este necesară.

Chestura restaurantului - Cina de multe ori sfat atunci când este extrem de mulțumit de munca chelnerului sau chelneriței. 10% din totalul facturii este deja o sumă generoasă. Orice deasupra este prea mult și cu siguranță vă va arăta aspecte ciudate. O altă practică obișnuită pentru tipping chelnerii și chelnerițele este de a rotunji factura și de a le permite să mențină schimbarea.

În unele țări, trebuie să fii discret atunci când dai sfaturi. În Germania, de exemplu, dați suma totală pe care doriți să o acordați (factură plus pont). Este deja înțeles că diferența este un sfat pentru ospătarul tău. În Londra, unele restaurante listează un sfat opțional din factura ta. Dar încă nu este de așteptat. Puteți sugera numai dacă serviciul este suficient de bun.

barmani - Europenii nu recomandă în mod obișnuit barmanii, dar turiștii pot oferi 1 sau 2 lire sterline pentru un serviciu bun. Puteți face același lucru dacă barmanul este prietenos, rapid sau dacă faceți conversații bune.

transport

Șoferi de navete - Șoferii de navete de aeroport din Europa nu se așteaptă să fie înclinați, dar au mână de lire 1 pentru fiecare pungă cu care vă ajută, dacă este cazul.

Șoferi de cabină - Pentru a sfătui șoferii de taxi buni (cei care sunt amabili și conduc bine), rotunjiți-vă tariful și lăsați-i să păstreze schimbarea. Rotunjiți până la cele mai apropiate kilograme 5 și 10 pentru călătorii scurte și, respectiv, lungi.

Poate doriți să oferiți mai multe dacă șoferul a fost deosebit de prietenos sau de ajutor. Încercarea suplimentară este obligatorie dacă șoferul te duce la destinație prompt, în ciuda faptului că te trezești târziu și / sau te ajută cu bagajele foarte grele.

Cazare

Bellhops - Suma comună acordată butelierelor din Europa este de 1 la 2 lire sterline pe pungă. Simțiți-vă că nu doriți să adăugați o anumită sumă, dar orice lucru care depășește o cantitate totală de kilograme 5 lirești va fi considerat prea mult.

Personalul de menaj - Oaspeții hotelului lasă de obicei doar un sfat mic de aproximativ 2 lire sterline pentru ca șederea lor să arate mulțumiri pentru menaj.

concierges - Portierele nu sunt tipice în general în Europa, la fel ca în multe alte locuri, dar un sfat de kilograme 1 sau 2 nu este neobișnuit pentru un serviciu excepțional.

portari - Purtătorii de hotel din multe țări europene nu mai sunt în general de tipuri, dar adesea primesc kilograme 1 sau 2 suplimentare de la oaspeții extrem de mulțumiți.

Altele

Însoțitori de spa - În unele locuri, oaspeții recomandă furnizorii de servicii spa până la 10% pentru a arăta aprecieri pentru un serviciu bun.

coafeza - Dacă sunteți deosebit de mulțumit de activitatea de hairstylist, puteți da un sfat de până la 10% din suma totală.

Reguli generale

Oferiți bani, deoarece banii s-ar putea să nu se ducă la serverul dvs. dacă dați un pont prin cardul de credit. Încercați să introduceți moneda locală deoarece trebuie să convertiți sfaturi în valute străine va însemna o muncă suplimentară pentru taxele dvs. de server și bancare.

Aveți grijă să nu dați prea mult. S-ar putea să credeți că sunteți generos, dar veți părea doar ignoranți din punct de vedere cultural. Puteți chiar să jigniți sau să vă insultați serverul sau unitatea. Din nou, lucrătorii de servicii din Europa sunt deja plătiți decent.

În unele locuri cu turism, muncitorii de servicii s-au obișnuit să primească sfaturi excesive de la turiști, în special americani. Cu toate acestea, nu există nicio presiune, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru a da prea puțin sau prea mult.

În ceea ce privește taxa de serviciu, aceasta nu este întotdeauna specificată în factură. În țările mediteraneene, de exemplu, restaurantele pot include sau nu taxa de serviciu. În țările din estul și nordul Europei, meniurile și facturile adesea nu fac nicio mențiune cu privire la taxa de serviciu, dar se poate presupune că sunt incluse în siguranță.