Tipping În Grecia

Spre deosebire de multe țări europene, bascularea este deja obișnuită în Grecia. Cu toate acestea, nu este încă obligatoriu, așa că nu vă simțiți presionați să lăsați serverul dvs. un sfat generos. În prezent, nu există un set clar de reguli în ceea ce privește cât de bine trebuie să faceți. Mai mult, unele locuri adaugă deja gratuitate la factura dvs., caz în care este bine să nu mai dați sfaturi.

În cazul în care bascularea este norma, există multe standarde în vigoare. Cu toate acestea, nu uitați să păstrați întotdeauna banii în bani. Sfaturile pentru cardurile de credit nu se adresează în general angajaților, ci la unități. De asemenea, introduceți moneda locală, astfel încât lucrătorul să nu fie nevoit să-și ia drumul pentru a-ți converti banii și chiar a fi taxat de banca lor în acest proces.

Iată câteva lucruri de amintit atunci când dați un pont în Grecia. Află cine, unde și cât de bine să dai de sfat.

hoteluri

În hoteluri, sfătuiți personalul de menaj dacă doriți modul în care a fost întreținută camera dvs. pe toată durata șederii. Suma medie este de 1 euro pe noapte.

Clopotele sunt adesea înclinate de la 1 la 2 euro pentru fiecare geantă. Puteți adăuga mai multe dacă aveți mai multe genți sau lucrurile dvs. sunt grele, dar nu este necesar să treceți peste 5 euro, deoarece este doar excesiv.

Portierii sunt plătiți bine și rar sunt înclinați pentru a-și îndeplini sarcinile așteptate, cum ar fi taxiurile și ajutoarele cu bagajele. Oaspeții hotelului recomandă de obicei acestor lucrători o muncă excepțională.

transport

Șoferii de naveta aeroport sunt aproape niciodată înclinați. Cu toate acestea, mulți turiști le oferă un plus de aproximativ 1 sau 2 euro pentru ajutor pentru bagajele lor.

Șoferii de taxi din Grecia nu sunt înclinați prea mult. În general, pasagerii își completează tariful la cel mai apropiat 1 euro. Dacă șoferul a oferit un serviciu excepțional (de exemplu, recomandări, indicații de călătorie prin oraș etc.), nu ezitați să oferiți un sfat de 5% la 10% din tariful total.

Dacă șoferul dvs. de taxi vă ajută cu bagajele, așteptați-vă că o anumită sumă va fi adăugată automat la tarif, astfel încât nu este necesar să sfătuiți dacă aceasta este asistența suplimentară oferită.

Cafenele și restaurantele

Locurile de luat masa care nu au serviciu de masă plasează adesea boluri sau borcane cu vârful de casă sau undeva pe ghișeele lor. Puteți pune unele schimbări libere dacă doriți să fiți drăguți, dar nu este nepoliticos să nu puneți niciuna.

În cafenelele cu serviciu de masă și fără taxe de serviciu încorporate, puteți trimite serverul dvs. 5% în 10%. Pentru a încerca separat busserul, lăsați pe masă vârful, de obicei câteva monede. Asigurați-vă însă că întrebați mai întâi, deoarece există unele restaurante și alte locuri de luat masa în Grecia, care nu permit bascularea.

Barmanții nu sunt în general înclinați și nu se așteaptă niciodată. Cu toate acestea, dacă vrei să arăți recunoștință pentru serviciul excelent al barmanului tău, poți doar să îți rotunjești factura la cel mai apropiat euro 1 și să lași schimbarea odată cu ei.

În special în restaurantele situate în locuri îndepărtate, turiștii care iau masa cu prieteni greci trebuie să plătească sfaturile complet. Grecii autohtoni nu sunt așteptați să intre. De asemenea, mulțumiți întotdeauna proprietarilor de locuri mici înainte de a pleca.

Ghizi turistici

Ghidurile turistice din Grecia sunt în mod obișnuit înclinate. Dacă faceți turul ca parte a unui grup, suma politicoasă este oriunde între 2 și 5 euro pe zi pe cap. Dacă este un tur privat, suma medie a sfatului este de 20 euro pe zi.

Altele

Alți angajați de servicii care sunt adesea înclinați în locuri din afara Greciei sunt coafuri, coafori și furnizori de servicii spa.

În Grecia, vă puteți sfătui coafura dacă sunteți foarte mulțumit de modul în care s-a dovedit părul. Cu toate acestea, coaforii nu se așteaptă niciodată să fie înclinați.

De asemenea, furnizorii de servicii din stațiunile spa nu se așteaptă să fie înclinați. Dacă sunteți foarte mulțumit de serviciul primit și doriți să îl răsplătiți pe angajat, cereți un plic la recepție.

Această categorie include, de asemenea, participanții care gestionează toaletele publice. Acești angajați asigură o aprovizionare suficientă în standurile de baie publice. Sfătuiți întotdeauna acești lucrători.

Tipping este mai obișnuit în Grecia decât în ​​multe alte țări europene. Cu toate acestea, regula generală de basculare nerostită ține: este apreciată și poate fi chiar așteptată, dar nu este obligatorie (adică gratuitate în afara așa-numitei taxe de serviciu). Așadar, atunci când încercați în Grecia, răsplătiți întotdeauna un serviciu excelent, dar găsiți întotdeauna că echilibrul dintre personalizare și calitatea serviciilor să rămână rezonabil.