Tipping În Mexic

Mexicul este favorizat de mulți călători din cauza orașelor luminoase și colorate, festivaluri, jungle, bucătărie și plaje. De asemenea, este o destinație minunată pentru cei care caută atracții istorice și culturale. Nu este surprinzător că voi înșivă vă gândiți să călătoriți în Mexic.

Ca turist, va trebui să aflați despre cum să mergeți despre bascularea în Mexic. Acest scurt ghid conține elementele de bază despre bascularea în Mexic.

Reguli generale

Majoritatea lucrătorilor de servicii din Mexic sunt foarte expuși la obiceiul de a face basculare și se așteaptă să le primească. Nimeni nu vă va lupta dacă uitați sau decideți să nu dați sfaturi, dar serverul dvs. se va gândi la voi rău.

Mexicul este una dintre acele țări în care un număr copleșitor de angajați din sectorul serviciilor câștigă un salariu primitor și, prin urmare, trebuie să depindă de sfaturi pentru a menține un stil de viață decent. Pentru ei, gratuitățile sunt mai mult decât simple bonusuri; ele sunt o nevoie.

Întotdeauna întoarceți-vă în numerar, deoarece gratuitățile percepute pentru credit nu pot ajunge personal la serverul sau însoțitorul dvs.

Este în regulă să tipărești în dolari americani, dar monedele USD nu pot fi schimbate direct cu pesos, moneda din Mexic. Pentru a fi în siguranță, pregătiți monedele cu vârf de peso în buzunar sau poșetă.

cazari

Unele stațiuni, în special cele all-inclusive, nu au o politică de tip basculantă. Asigurați-vă că întrebați personalul dacă sunt permise gratuități.

Portarul este obișnuit în principal doar în hotelurile super scumpe, așa că nu este surprinzător suma ridicată a gratuității standard. Sfătuiți portarul 50 către pesos 150 pentru lucrări excepționale.

Clădirile sunt oferite în general de la 25 la 50 pesos de către oaspeți pentru a ajuta cu saci și pentru a le arăta în camerele lor. Între timp, în majoritatea cazurilor, porterii sunt înclinați 10 în 20 pesos pentru fiecare pungă.

Indicați personalul de menaj 25 la 50 pesos în fiecare zi. Rețineți că trebuie să dați pe zi dacă doriți să sfătuiți, deoarece este posibil să nu fie același personal de fiecare dată. Sfat lăsând banii pe pat sau noptiera într-un plic.

Locuri de luat masa și băuturi

Unele restaurante includ o taxă de serviciu în factură, altele nu fac deloc, iar altele o fac doar pentru petreceri mai mari decât o masă standard. Cu toate acestea, gama obișnuită este de la 10% la 20% dacă nu este inclusă gratuitate în factură.

În baruri, patronii de obicei recomandă barmanul 10% până la 15% din factura totală sau 10 la 20 pesos pe băutură. Același lucru este valabil și pentru băuturile comandate la barurile din stațiunile all inclusive din Mexic.

Unii călători încă mai recomandă mâncăruri low cost și chiar standuri de mâncare. Aceasta este o practică neobișnuită, rareori așteptată, dar cu siguranță apreciată.

transport

Șoferii de taxi din Mexic nu sunt înclinați în mod obișnuit. Cu toate acestea, nu ezitați să oferiți în jur de 10 pesos dacă vă ajută să vă transportați gențile sau să faceți orice altceva care nu este datoria lor. Puteți, de asemenea, să rotunjiți tariful la următoarea sumă decentă și uniformă.

Șoferilor navetei de la aeroport nu trebuie să li se acorde gratuitate, dar este posibil să mergi înainte și să le acorde aceeași sumă pe care i-ai da unui șofer de taxi pentru a vă ajuta cu bagajele.

Excursii ghidate

Valoarea generală acceptată de sfaturi pentru ghidurile turistice este de la 10% la 20% din costul total, dacă este un tur de o zi. Desigur, acestea se pot schimba în continuare dacă faceți parte dintr-un grup mare sau într-un tur privat, vehiculul dvs. etc.

Dacă este un tur mare, sfătuiți între 50 și 70 pesos pentru fiecare persoană în fiecare zi. Poate doriți să adăugați mai multe dacă ghidul turistic se dublează ca șofer pentru tur.

Altele

În Mexic, unii bagheți din magazinele alimentare funcționează numai pentru sfaturi. Sumele obișnuite sunt 1 sau 2 pesos pentru fiecare pungă sau 10 la 20 pesos dacă aduc pungile la vehiculul dumneavoastră.

Hairstilistii sunt în general 15% din totalul facturii pentru o lucrare bine făcută.

Personalul de la spa este în mod obișnuit 15% în 20% în gratuitate atunci când nu sunt adăugate la factura finală. Lasă vârful la recepție, de preferință într-un plic.

Tipping-ul este foarte obișnuit în Mexic și vă sfătuim să vă pregătiți în prealabil, având monedele peso pregătite înainte de a ateriza chiar și în această țară frumoasă, însorită. Nu ezitați să fiți generoși atunci când răsplătiți un serviciu excelent, deoarece cadoul dvs. va fi mai mult decât apreciat.