Lucruri De Făcut Din Utah: Planetarul Clark

În inima orașului Salt Lake City, Utah se află Planetariul Clark, care este un punct de interes pentru persoanele interesate de descoperirea cosmică. În ultimii ani 50, a angajat audiențe prin diferite exponate, programe educaționale și cu IMAX și teatrele domului. În 10,000 metri pătrați de spațiu, există numeroase spectacole planetare, documentare și exponate interactive care îi învață pe vizitatori mai multe despre universul divers în care trăim. Planetariul Clark se străduiește să-i angajeze pe oaspeții din întreaga Utah și din întreaga lume pentru a participa la toate aspectele Muzeul. Misiunea lor este de a inspira minunea și de a încuraja publicul să învețe despre știință și spațiu și despre cum afectează zilnic viața noastră de zi cu zi.

La Planetariul Clark există trei etaje pline cu exponate interactive care permit oaspeților să își folosească curiozitatea pentru a explora și descoperi lumea și universul. Există trei expoziții principale prezentate în planetariu, care sunt pline cu galerii și componente interactive, care sunt Pământul, Pământul Aproape și Dincolo. În secțiunea Pământ a muzeului, două dintre galerii sunt Planeta noastră neliniștită, Impactul și Luna. Expoziția Planeta neliniștită permite vizitatorilor să aibă experiența unică de a intra în interiorul unei tornade uriașe în timp ce explorează alte dezastre naturale, cum ar fi crearea unui vulcan și crearea unui cutremur. Impact, este o galerie care îi învață pe oaspeți despre obiecte din spațiu care cad pe pământ. Aici există o colecție mare de meteoriți și un joc interactiv care încurajează vizitatorii să apere pământul de căderea asteroizilor.

Expoziția lunii explorează cea mai iluminatoare parte a cerului nocturn, vizitatorii sunt capabili să experimenteze forțele gravitației în timp ce învață mai multe despre fazele lunii. Acest afișaj este, de asemenea, acasă pentru multe roci diferite și are una dintre cele mai mari roci de lună autentice. A doua expoziție prezentată de „Pământul Apropiat” este casa galeriei Space Weather, care este plină cu o varietate de jocuri interactive și diferite tipuri de media, cum ar fi video și imagini pentru a prezenta diferite forme de plasmă în spațiu. Există o proiecție uriașă a soarelui și este posibilă experimentarea cu plasmă de control și testarea forței câmpurilor magnetice planetare. Dincolo este cea de-a treia expoziție prezentată la Planetariu; acesta este umplut cu multe componente, dintre care unele sunt Procesul planetar, Io, Spațiul de explorare ATK Orbital și Far Out. Toate aceste galerii explorează sistemul solar în mai multe detalii examinând găurile negre, peisajele extraterestre și secretele spațiului. În colecția Procesului Planetar, oaspeții sunt încurajați să afle informații detaliate despre diferite planete din Sistemul Solar.

Descoperiți detalii interesante despre modelele meteo, aflați cum miroase diferite planete și examinați modul în care apa îngheață în expoziția „Corpuri glaciare” din cadrul Procesului planetar. Planetele prind viață în galeria lui Io, vizitatorii pot explora Jupiter stând pe cea mai apropiată lună mare și pot avea o vedere de aproape a planetei. Secțiunea Orbital ATK Exploration Space din Dincolo este o secțiune interactivă a exponatului prezentat. Este o secțiune care permite copiilor să își folosească imaginațiile pentru a-și îndeplini propria misiune spațială și să folosească povestirea pentru a explora universul. Există multe elemente prietenoase pentru copii în această zonă, cum ar fi alpinistul în formă de rachetă, muralul strălucitor în întuneric și tabloul de magneturi al planetei mari. În expoziția Far Out oaspeții pot experimenta interactivitatea digitală Gravity Floor, secțiunea se concentrează pe găuri negre, stele cu neutroni și greutatea materialului pitic alb. De-a lungul tuturor diferitelor exponate prezentate de Pământ, Aproape de Pământ și Dincolo, oaspeții pot avea o experiență imersivă și educativă la planetariu.

Planetariul Clark se străduiește să creeze o atmosferă care să inspire vizitatorii de toate vârstele să învețe despre știință și spațiu. Prin diferite programe precum conectarea la clasă, excursiile pe teren, taberele de vară și știința pe o sferă, muzeul inspiră pentru a promova educația în lumea spațiului și a științei. Există chiar și un program de informare, care îi învață pe copii mai mult de 100,000 Utah despre spațiu. În cadrul excursiilor pe teren la muzeu, profesorii sunt capabili să se înscrie la Știința pe o sferă, care este un program educațional suplimentar care îi învață pe elevi despre un anumit subiect. Cu toate acestea, pe întregul planetariu, știința este prezentată într-o metodă luminatoare și inspiratoare care încurajează învățarea despre astronomie.

110 I St, 400 W, UT 8410, Telefon: 385-468-7827

Mai multe lucruri de făcut în Utah