Wellington, Lucruri Din New Zealand: Zeelandia

Situat în Wellington, Noua Zeelandă, Zeelandia este un sanctuar de faună sălbatică total de 225-hectare, care recreează habitatul natural al insulei înainte de sosirea oamenilor și introducerea speciilor de mamifere terestre non-native. Microcontinentul Zeelandiei s-a format cu aproximativ 60 până la 85 acum milioane de ani după ce o masă de crustă continentală s-a despărțit de continentul australian.

Istorie

Deși masa a fost scufundată aproape în totalitate cu aproximativ 23 milioane de ani în urmă, este considerată mai degrabă un microcontinent decât o insulă și în ultimii ani, mulți oameni de știință au pledat pentru reclasificarea acesteia ca un continent propriu. Înainte de sosirea oamenilor pe continent, aproximativ 60% din suprafața care acum cuprinde orașul Wellington era acoperită de o pădure largă cu frunze largi și adăpostea o viață abundentă de păsări, plante și reptile. Zona a primit numele Kaharore, modernizată ca Karori și tradusă în „creasta pentru păsări înfundate”, de către oamenii maori indigeni ai continentului, care foloseau zona ca vânătoare de pește, agricultură și zonă de adunare de produse alimentare și medicamente.

După sosirea europenilor pe continent în secolul 19th, o mare parte din pământul pădurii a fost curățat ca urmare a incendiilor menite să transforme zona în teren agricol. În 1906, o mare parte din fosta zonă forestieră a fost curățată pentru a fi utilizată ca zonă de captare a apei de către sistemul public de lucrări de apă din Wellington, iar în 1908, au fost instalate un baraj și un rezervor. Ca urmare a activității umane, flora și fauna naturală a zonei au ajuns la punctul de aproape dispariție de către 1990s timpurii, deși un ecosistem natural natural a început să se dezvolte în jurul bazinului hidrografic. Implementarea proiectului „Natural Wellington” al orașului la începutul 1990-urilor a dus la crearea încrederii nonprofit Karori Wildlife Sanctuary Trust în 1995, condusă de fondatorii Zealandia Jim și Eve Lynch, care a avut în vedere crearea primei insule sălbatice urbane continentale din lume. sanctuar. Planurile pentru sanctuar au fost aprobate de Consiliul Local Wellington în 1998, iar în 1999, Trustul a încheiat un contract de închiriere pentru 30 pentru unitatea.

Atracții și animale

Astăzi, Zealandia Wildlife Sanctuary este deținută și administrată de organizația comunitară nonprofit Karori Sanctuary Trust, care supraveghează restaurarea faunei sălbatice native și a habitatelor ecosistemice din Noua Zeelandă. Fiind un ecosistem urban complet îngrădit, Zealandia este apreciată la nivel internațional pentru realizările sale în domeniul restaurării ecologice urbane și eradicării speciilor invazive, centrată pe implementarea unui gard de excludere a dăunătorilor în jurul instalației 225 de hectare, implementată în 1999. Datorită tehnologiei de excludere a gardului, habitatul și-a revenit în mare parte din starea sa preindustrială și a fost repopulat cu un număr mare de specii de flore și faune autohtone, care au fost anterior aproape de dispariție. Speciile 18 au fost reintroduse ca parte a programării sanctuarului, incluzând șase specii care au lipsit de pe continent pentru mai bine de un secol, oferind sanctuarului o reputație locală ca „Parc Jurassic”.

kakariki parakeet-ul, kiwi-ul cu pete mici, păsăriul și clopotul takahe, o pasăre originară din Insula de Sud. Printre speciile de animale terestre native se numără celebrul Tuatara, o reptilă asemănătoare cu șopârlă, care este singurul membru supraviețuitor al ordinului Rhynchocephalia, precum și uriașul WETA, broasca Insula Maud și cucul strălucitor. De asemenea, se păstrează o mare varietate de arbori, plante și arbuști, cu peste 80% din speciile de floră găsite doar pe insulă.

Programe și educație în desfășurare

Pe lângă admiterea generală a vizitatorului în sanctuar, care este deschis zilnic, cu excepția zilei de Crăciun, sunt oferite o varietate de pachete speciale pentru turismul faunei sălbatice, incluzând o excursie de două ore, ghidată, un program de după-amiază Zelandia după noapte, un tur de amurg pachet și programare pentru copii de noapte pentru copii. Sunt disponibile vizite ghidate private pentru grupuri mici și organizații, cu subiecte de turism disponibile pentru personalizare. O varietate de programare educațională este, de asemenea, disponibilă, incluzând tururi înrudite pentru grupuri școlare, programare în sala de clasă și programe de învățare la distanță și evenimente publice de vacanță școlară. Alte evenimente speciale publice de-a lungul anului includ evenimente de poveste pentru copii la ecologic din sanctuar Rata Cafe, expoziții de artă cu temă naturală desfășurate la galeriile sanctuarului și evenimente organizate împreună cu grupuri de animale sălbatice locale, precum Predator Free Karori. Sanctuarul poate fi închiriat și pentru evenimente speciale private, inclusiv nunți și conferințe de afaceri. Pentru a închiria evenimente sunt disponibile o peluză de patrimoniu, o zonă istorică cu barcă, un centru de vizitatori și săli de întâlnire, iar serviciile de catering la fața locului pot fi furnizate de Rata Cafe.

53 Waiapu Road, Karori, Wellington 6012, Noua Zeelandă, Telefon: + 64-49-20-92-13

Mai multe lucruri de făcut în Wellington, lucruri de făcut în Noua Zeelandă